NYHET! ÅRETS GRILLSORTIMENT ÄR HÄR!

Stekt makrill med citronsås och dill

Stekt makrill med citronsås och dill

Stekt makrill med citronsås och dill

Ingredienser

  • 4 makrillfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, saft och zest
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad dill
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Skölj makrillfiléerna och torka av dem med hushållspapper.
  2. Smält smör och olivolja i en stekpanna på medelvärme.
  3. Stek makrillfiléerna i ca 3 minuter per sida, eller tills de är genomstekta.
  4. Under tiden, vispa ihop citronsaft, citronskal, grädde och dill i en skål.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll citronsåsen över makrillen och låt sjuda i ca 1 minut.
  7. Servera genast med kokt potatis eller ris.

Tips

  • Du kan garnera med extra dill och citronskivor.
  • Om du vill ha en starkare citronsmak kan du tillsätta mer citronsaft.
  • Du kan byta ut dillen mot persilja eller gräslök.
  • Istället för att steka makrillen kan du baka den i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Portioner: 4

Smakriktning: Fräsch, syrlig, dill

Ingredienskostnad: Medel

Svårighetsgrad: Lätt

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Inspireras av fler recept

2 maj 2024

Seafood Boil: En smakrik upplevelse!

  Är du redo för en fest för smaklökarna? Seafood boil, en klassiker från Louisiana, bjuder på en symfoni av smaker...

2 maj 2024

Fisk- och Skaldjursgryta: En Varm & Mysig Vinterfavorit

När kylan biter i kinderna och snön faller utanför fönstret finns det inget bättre än att värma sig med en god och v...
Stäng

Få 5% rabatt på ditt första köp

Ta del av nyheter och exklusiva erbjudanden. Få en rabattkod på 5% mailad till dig som tack. Välkommen!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Varukorg