Ingredienser

  • Dillig sås

2 dl matyoghurt

2 msk majonnäs

1 tsk dijonsenap

0,5 kruka(or) dill

salt

svartpeppar

  • Fisk

600 gram rödspättafilé(er)

2 st ägg

2 dl ströbröd

salt

svartpeppar

olivolja

smör

Sallad

0,5 st isbergssallad

0,5 st rödlök(ar)

2 stjälk(ar) selleri

olja

vinäger

  • Tillbehör

800 gram potatis(ar)

0,5 st citron(er)

Tillagning

1. Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Dillig sås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.

3. Sallad: Skölj och strimla sallad och selleri och skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

4. Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd på en flat tallrik.

5. Salta och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan i ströbrödet.

6. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta.

7. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.

8. Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.